Útmutató a honlap használatához

A honlap célja, hogy az önkéntesek és a fogadószervezetek megtalálják egymást. Ehhez mindkét félnek regisztrálnia kell, és aktívan használni a felületet.

Önkénteseknek:

Amennyiben először jár az oldalunkon, úgy az „Önkéntes szeretnék lenni” fülre kattintva tud regisztrálni. A fontosabb adatok megadása után megtörténik a regisztráció, amiről emailben is küldünk értesítést, ezután vissza tud térni az oldalra, és lehetősége van további adatokat megadni. Az adatok természetesen nem lesznek publikusak, csak amennyiben Ön úgy jelöli meg.

Bejelentkezés után a „Projektek keresése” fülre kattintva lehet böngészni a rendszerben meglévő feladatok között földrajzi, feladattípus vagy szabadszavas keresés alapján. A keresés eredményénél kibonthatja a felhasználó a feladatokat, és amelyik a részletek alapján is megfelel elképzeléseinek, arra jelentkezhet a gomb megnyomásával. Amíg a fogadószervezet nem igazolja vissza a jelentkezést, addig a „Projektek státuszai” fülnél a „Visszaigazolás alatt” státusz jelenik meg. Azzal, hogy a projektgazda elfogadja a jelentkezést, számít az önkéntesre a megadott időpontban. Amennyiben az önkéntes mégsem tud részt venni a feladatban, kérjük, jelezze azt a fogadószervezet felé!

A további tudnivalókról, esetleges változásokról a feladatot regisztráló fogadószervezet értesíti majd a megadott elérhetőségeken az önkéntest, amennyiben szükség van erre.

Miután lezárul egy projekt, az önkéntesnek lehetősége van a visszajelzésre, a feladatról készített beszámolóhoz hozzá tud szólni.

Fogadószervezetek:

A „Fogadószervezet vagyok, önkéntest keresek” fül alatt tud egy fogadószervezet regisztrálni. A regisztráció sikerességéről emailben értesítjük, miután az oldal adminisztrátora elfogadja jelentkezését. Ezután folyamatosan tudnak feltölteni feladatokat a „Projekt feltöltése” fülnél. A szükséges adatok és információk megadása után a projekt aktívvá válik, így az önkéntesek tudnak azokra jelentkezni.

A „Projektek státuszai” fül alatt nézheti meg, hogy hányan jelentkeztek már egy-egy feladatra. Minden egyes jelentkezést külön kell elfogadnia a fogadószervezetnek: rákattint a jelentkezők számára, és elfogadja vagy elutasítja az addig jelentkezett önkénteseket, akik erről email-ben értesítést kapnak.

Az önkéntes minden információval rendelkezik a feladatot illetően, de ha plusz információt kíván átadni a fogadószervezet a jelentkezett önkéntesek számára, akkor szintén a „Projektek státuszai” fül alatt van lehetősége körüzenetet küldeni.

Miután egy projekt lezárul, kérjük a fogadószervezetet, hogy röviden számoljanak be az elvégzett feladat sikerességéről, hogy a később érdeklődő önkéntesek is kedvet kapjanak az adott szervezetnél végzett önkéntes munkához. Ezt a lehetőséget a „Cikkoldallá alakítás” címszó alatt kínálja fel az oldal a „Projektek státuszai”-nál.

Felhasználási feltételek ITT.

Aktuálisan futó projektek
Tovább az összes projekthez »
Jelentkezés hírlevélre

Jelentkezz hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess az aktualitásokról!

Közösség
Partnereink