Gyakran ismételt kérdések

Ha jelentkezek egy projektre, biztos, hogy mehetek segíteni?

Hogyha a projekt gazdája fogadja a jelentkezést, amiről email értesítést is kap az önkéntes, akkor lehet menni a megadott időpontban a kijelölt helyszínre. Amennyiben a feladat valami miatt mégis meghiúsulna, a fogadószervezet értesíteni fogja a jelentkezett önkénteseket a változásról.

Mi csináljak, ha mégsem tudok elmenni a feladatra, amire már jelentkeztem?

A feladatról le tud jelentkezni, de kérjük, ezt csak akkor tegye, ha valóban nagyon halaszthatatlan dolog jött közbe. Emellett javasoljuk, hogy a fogadószervezetnek is jelezze a változást a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Mit kell magammal vinnem?

A fogadószervezet egy feladat feltöltésekor leírja a tudnivalókat. Ha nem minden egyértelmű, vagy további kérdések merülnek fel, a megadott elérhetőségeken lehet keresni a fogadóintézményt.

Még nem vagyok 18 éves, akkor is jelentkezhetek önkéntesnek?

14 éves kortól lehet regisztrálni a honlapunkra. A 18 év alattiak munkavégzésére az önkéntes törvénybe foglaltak vonatkoznak (ld. Hasznos menüpont), ez alapján fontos odafigyelni arra, hogy a kiskorú önkéntesek ne dolgozzanak többet a napi megengedett óraszámnál.

Kötelező-e önkéntes szerződést kötni fogadószervezet és önkéntes között?

Nem kötelező, de javasoljuk. Mindkét félnek segítséget nyújt, ha tisztázva vannak a feladatok, felelősségek még a munka megkezdése előtt, különösképpen, ha hosszabb távú önkéntes tevékenységről van szó. A törvényben (ld. Hasznos menüpont) meg van határozva, hogy melyek azok az esetek, amikor írásba kell foglalni a szerződést (pl. juttatások nyújtása esetén).

A Letöltések menüpont alatt egy szerződés minta segítséget nyújthat minden ilyen esetben.

Aktuálisan futó projektek
Tovább az összes projekthez »
Jelentkezés hírlevélre

Jelentkezz hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess az aktualitásokról!

Közösség
Partnereink