Főoldal » Hírek » Intézmények is regisztrálhatnak feladatokat a 72 órára « Vissza

Intézmények is regisztrálhatnak feladatokat a 72 órára

Idén ismét megrendezik a 72 óra Kompromisszumok nélkül elnevezésű ökumenikus önkéntes programot. Református intézményektől is örömmel fogadnak elvégzendő feladatokat. Az alábbiakban erről a lehetőségről osztunk meg egy tájékoztató levelet. Louis Vuitton Handbags Replica
Szeretnék néhány fontos szempontot ismertetni annak érdekében, hogy tartalmas és izgalmas 72 órás projektek szülessenek, amelyek teljesítése mindkét fél örömére szolgál majd.

Magyar Református Szeretetszolgálat | 2013. szeptember 25.
Intézmények is regisztrálhatnak feladatokat a 72 órára


Milyen típusú feladatokat várunk?

szociális: bármilyen emberekkel foglalkozó tevékenység, pl.: szociális otthonban, idősotthonban lakóknak program, hátrányos helyzetű, vagy sérült gyerekeknek szervezhető program, idős/egyedülálló/rászoruló embereknek ház körüli, vagy egyéb segítségnyújtás, stb.

ökológiai: környezet- és természetvédelmi akciók, pl.: erdőtakarítás, parkban szemétszedés, faültetés, stb.

fejlesztő: külső vagy belső építés és újjáépítés, pl.: szobafestés, kerítésfestés, betonozás, játszótér felújítás.

Az ideális feladat igazi kihívás a fiataloknak. Tehát nem túl könnyű és nem is túl nehéz. Mivel ők - reménység szerint - három napot szánnak erre a programra, olyan feladatot szeretnénk adni számukra, ami legalább egy egész napos tevékenységet igényel, legjobb esetben a szombatot. Ekkor a csoport a felkészülést pénteken tudja megtartani, a lezárást, értékelést pedig vasárnap délelőtt. A felkészülés és a lezárás alapvetően a csoportvezető feladata. Nagyon jó, ha az Önök részéről ebben részt tud venni egy szakember is, természetesen a csoportvezetővel egyeztetve.

Fontos, hogy csak olyan feladatot kapjanak a fiatalok, amihez nem kell különösebb szakértelemmel rendelkezniük.

Kérjük, hogy minden helyszínen legyen a szervezet/intézmény részéről egy felelős munkatárs, akihez fordulhatnak a fiatalok, aki segíti őket a munkában.

Hogyan lesz egy feladatból projekt?Yves Saint Laurent Handbags Replica

Az ideálunk az, hogy a fiatalok ne csupán elvégezzenek egy rájuk kirótt feladatot, hanem maguk tervezzék meg a – lehetőleg meglepetésként kapott – feladat megvalósítását, végezzék el együtt, majd a végén fogalmazzák meg tapasztalataikat, és valamiképp mutassák be a helyi közösségnek.

Hogy is zajlik a 3 nap?

A helyi koordinátor által szervezett csütörtök esti megnyitón derül ki, hogy pontosan milyen feladatot kapnak a fiatalok, amelynek kivitelezésére 72 óra áll rendelkezésükre. Az első lépés a tervezés, amelyre pénteken kerül sor, majd következik a megvalósítás fázisa, általában a péntek - szombati napok folyamán. Legkésőbb vasárnap délutánig befejeződik a tevékenység és azután történik az értékelés és a közös ünneplés.

Elfogadható-e közösségi szolgálatnak?

Igen, a 72 óra keretében maximum 3x3 óra közösségi szolgálat teljesíthető az érettségi megszerzéséhez előírt 50 óra kötelező közösségi szolgálatból. A 3 X 3 óra leigazolható akkor, ha a diák mind a három napon részt vesz a 72 órában. Tehát jelen van az előkészületen, a megvalósításon és a lezáráson is. Ha ebből hiányzik bármely részről, akkor annyival kevesebb órát szabad igazolni számára.

Hogyan történik a közösségi szolgálat igazolása?

A szülői aláírással ellátott jelentkezést az iskola engedélyezi. A program végén az adott projektadó (pl. az intézmény vezetője, vagy a projektfelelős munkatárs) igazolja aláírásával a teljesített órákat. Amennyiben ilyen nincs, akkor a helyi koordinátor is megteheti ezt.

72 órás testre szabott szolgálati naplónk letölthető a weboldalról.

A 72 óra remek lehetőség arra, hogy a karitatív szervezetek és a középiskolás fiatalok egymásra találhassanak, és a projekt keretein túl együttműködjenek a kötelező közösségi szolgálat teljesítésében. A projekt keretein belül megismert karitatív szervezet felkínálhat a fiataloknak olyan évközi tevékenységet, amellyel teljesíthetik a fennmaradó letöltendő órákat.

Regisztrálni ezen az oldalon lehet:

http://72ora.oki-iroda.hu/index.php?mit=projekt&mit1=regisztracio&id=999 Rolex Replica Watches

« Vissza

Kommentek

2020. november 25.

Új hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be!

Aktuálisan futó projektek
Tovább az összes projekthez »
Jelentkezés hírlevélre

Jelentkezz hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess az aktualitásokról!

Közösség
Partnereink